TO SØSTRE FRA TROMSØ

TRuSTories DA har laget boka. Nærmere bestemt er vi to søstre fra Tromsø.

Da vi var små, var vi veldig fascinerte av nordlyset. Vi syntes det var både vakkert, mystisk og litt skummelt.

Vi hadde hørt at nordlyset kunne komme ned og ta oss om vi vinket til det med noe hvitt. Av den grunn turde aldri Trude å ha på seg hvite votter når hun var ute og lekte - for tenk om Nordlyset kom til å tro at hun vinket når hun bare lekte!

Vi pleide likevel av og til å driste oss til å erte nordlyset med å vinke til det med et hvitt tørkle - og så løp vi alt vi orket og gjemte oss, livredde for at nordlyset skulle ta oss!

Etter hvert oppdaget vi at nordlyset ikke var farlig. Men vi sluttet ikke å være fascinerte av det likevel.

Man kan se nordlyset her hos oss som bor nord i Norge ganske ofte, men det er aldri likt! Vi stopper alltid opp og beundrer det når vi ser det bølge seg over himmelen. Det er dramatisk og flott og se på. 

Derfor ønsket vi at flere skulle kunne få oppleve fenomenet. Særlig barn, som ofte er ekstra knyttet til naturen, og det litt magiske i livet.

Det har blitt fortalt mange fortellinger og sagn om nordlyset  i de forskjellige kulturene i nord opp gjennom tidene. Noen av sagnene har vi tatt inspirasjon fra og flettet inn i historien om Bim. 

Vi ønsker dere velkommen til Bims verden og håper dere får en fin opplevelse! Enten via app/ebok med Lisa Stokke som forteller, eller når dere selv leser boka, kanskje med små eller store tilhørere i armkroken. 

Bjørneklemmer fra Stine og Trude